Ik ben Karoline Van De Voorde.

Ik 'draai' al meer dan 20 jaar mee in de bedrijfswereld: eerst in verschillende sales functies, zowel intern als extern, in verschillende bedrijven, om uiteindelijk terecht te komen in, wat voor mij, alles had van de ideale job: coördinator van een samenwerkingsverband tussen 12 bedrijven. Mijn opdracht werd in één zin omschreven: de boel coördineren, dus gewoon zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Hoeveel uitdaging kon een mens krijgen?

Vol enthousiasme begon ik er aan. Ervoor zorgen dat 12 directeurs overeenkomen, samen beslissingen nemen en teams overtuigen van de genomen beslissingen, hoe moeilijk kon het zijn? ;-) Het was heel erg moeilijk. Meer dan ooit werd het mij duidelijk dat iedereen anders is, denkt, voelt, communiceert, … andere verwachtingen, prioriteiten, doelstellingen, … heeft. En dat wie je bent een zeer sterke invloed heeft op je gedrag, ook op het werk, en dus ook op je prestaties.

De verhouding individu en werk en hun onderlinge impact heeft mij sindsdien enorm weten te boeien. Waarom doen mensen wat ze doen? Waarom doen mensen niet wat ze willen doen? Waarom kiezen ze voor die job? Waarom zeggen ze niet wat ze bedoelen? Waarom blijven ze in zo'n relatie? Waarom geraken ze niet vooruit? Waarom zijn ze niet gewoon zichzelf? Waarom zien anderen niet wie ik werkelijk ben?

Doorheen de obstakels die ik in mijn persoonlijke leven heb gekend (ontslag, echtscheiding, depressie en zelfmoord van een naaste, spierziekte van mijn kind, …), heb ik enorm veel geleerd. Over willen maar niet kunnen, over kunnen maar niet durven, over vallen en opstaan, over weinig praten maar veel vertellen, over balanceren op een slappe koord, over zwak zijn in het sterker worden, ... over het leven, over anderen, over mezelf, ...

Ik heb verschillende opleidingen, workshops en trainingen gevolgd: transformatiecoach, life coach, budgetcoach, stressmanagement, career coach, veranderingscoach, bedrijfsadviseur, mission statements, essentiële integrale coaching, professionele integrale coaching, ... En ik ben nog niet uitgeleerd.

Mijn grote passie is mensen en teams in beweging brengen en versterken en daar wil ik alles over blijven leren...en delen met anderen.