Coaching of advies

Wist je dat er een wezenlijk verschil bestaat tussen coaching en advies?

De coach kunnen we best vergelijken met een gids
Net zoals een gids jou de verborgen plekjes van een stad toont, zorgt de coach ervoor dat je dingen ontdekt die je anders niet zou zien, maar die er wel altijd zijn geweest. Het is dan aan jou om te beslissen wat je maakt van die blind spots, jij beslist wat je er mee wil doen, als je er al iets wil mee doen...
De coach, net als de gids, zet jou in beweging - de ene misschien eerder figuurlijk, de andere misschien eerder letterlijk...?‍♀

De adviseur daarentegen is meer te vergelijken met een architect:
Net zoals een architect, maakt de adviseur eerst een ontwerp van jouw droomdoel. Daarna stelt hij een actieplan op, waarbij de volgorde, de timing en de uitvoerders van de acties zeer belangrijk zijn. Eens duidelijk wat precies wanneer door wie moet worden uitgevoerd, staat de adviseur - zoals een architect - vaak in voor de opvolging van het plan en stuurt ook bij waar nodig.
Wanneer je een architect inschakelt, reken je op zijn/haar expertise. Je verwacht van de adviseur ook dat hij expert is in zijn vak, zijn mening en ideeën met jou deelt en misschien zelfs dat hij in jouw plaats beslist.

Bij 24k coaching & advies bieden we zowel coaching als advies aan, afhankelijk van wat de klant vraagt en verwacht. Net omdat coaching en advies op zich totaal verschillend zijn, is de aanpak ervan uiteraard ook verschillend.